Anturit – Fipa

Laajan valikoiman rajatunnistimia

FIPA toimittaa myös pneumaattiseen automaatiotekniikkaan laajan valikoiman rajatunnistimia. Tunnistimet voivat olla Reed-tyyppisiä sekä elektronisia tunnistima. Reed-tunnistimet voivat olla Vac-ja Vdc jännitteillä. Elektroniset rajatunnistimet ovat joko PNP-tai NPN-tyyppisi, max. 30Vdc. Elektronisilla tunnistimilla saavutetaan pitkä toiminta-aika eivätkä laitteistojen tärinät haittaa niiden toimintaa. Rajatunnistimet toimitetaan tarvittaessa merkkiledillä.

Käyttökohteita paineilmasylintereille, tarraimille sekä muille toimilaitteille:

  • C-, T-ja Lohenpyrstöuraan
  • Sylinterin sidepulttiin kiinnitettävät tunnistimet

Huollon kannalta tärkeitä tunnistimia on myös värähtelytunnistimet, G-Sensorit. Tunnistin toimitetaan joko Analogisella-, PNP-tai NPN-lähdöllä. Tunnistin kiinnitetään esim. paineilmasylinteriin ja sille ohjelmoidaan oikea värähtelytaso joka syntyy kun sylinteri liikkuu. Tunnistin seuraa laitteen toimintaa ja sen värähtelyä. Jos toimilaite on hajoamassa ja värähtelytaso nousee niin kone-/laite saadaan pysäytettyä automaattisesti ilman suurempia hajoamisia.

Kuinka voimme palvella?

Jussi Paananen

Seuraa uutisiamme LinkedInissä!

Scalar Oy

Scalarin uutiskirje tulee kun meillä on mielestämme fiksua kerrottavaa tuotteista, ratkaisuista, case-tapauksista tai tapahtumista. Jos tilaat jo kirjeen ja haluat poistua tilaajalistalta, laitathan meille postia info@scalar.fi -osoitteeseen.