Haitian ruiskuvalukoneet

Haitian-ruiskuvalukoneissa yhdistyy yli 50 vuoden kokemus kykyyn ymmärtää tulevaisuuden haasteita. Laaja valikoima ja osaaminen kattavat asiakasvaatimukset, kaivattiin sitten massatuotantoon lisää tehoa tai muovituotteisiin korkeampaa laatua.

 • Täyssähköiset ruiskuvalukoneet 40 – 1380 t.
 • Hybridiruiskuvalukoneet 40 – 1380 t.
 • Servohydrauliset ruiskuvalukoneet 60 – 8800 t.
 • Moniväri- ja monikomponenttikoneet, myös MIM, CIM.

Vuoden 2024 alusta markkinoille tullut Haitianin 5.konesukupolvi tarjoaa tulevaisuuteen katsoville alan edelläkävijöille huippuluokan energiatehokkuutta, sekä luotettavaa, älykästä ja modernia teknologiaa.

Kaikkiin konemalleihin on tuotu standardina AI-älysovellukset, jotka kulkevat nimellä Haitian Extend. Algoritmeihin ja koneoppimiseen perustuvat toiminnot parantavat koneen tarkkuutta ja toimintaa jatkuvasti useilla osa-alueilla. Uudistuneessa ohjauspaneelissa on kehittyneen visuaalisen ilmeen lisäksi useita päivittäistä työskentelyä tukevia toimintoja.

Kyseessä on globaalisti suurin ruiskuvalukonevalmistaja jo vuodesta 1994.

 • Ensimmäinen Suomeen toimitettu kone vuonna 1998 edelleen ajossa
 • Haitian Mars on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti myydyin servohydraulinen ruiskuvalukonemalli
 • Maailman suurin kone on vastikään Ranskaan toimitettu 5. konesukupolven 8800 t. Haitian Jupiter kaksilevykone

Toimitus

Toimitamme minkä tahansa täysin räätälöidyn tehdastilauskoneen Suomeen 4-6 kuukaudessa, 8800 tonniseen asti.

Saksasta löytyvältä Ebermannsdorfin varasto-ja kokoonpanotehtaalta löytyy jatkuvasti noin 200 ruiskuvalukonetta nopeaan toimitukseen. Parhaimmillaan Saksasta toimitettu kone on ollut asiakkaallamme ajossa jo kolmen viikon kuluttua tilauksesta!

Haitian vahvistaa parhaillaan tuotanto- ja logistiikkaverkostoaan myös Serbiaan sijoittuvalla tuotantokeskittymällä. Vuonna 2025 alkavasta tuotannosta tulee valmistumaan vuosittain 2500 ruiskuvalukonetta.

Tuotantoprosessin kulmakivet

 • Täysautomaatio 16-tuntia vuorokaudesta (Henkilötyövoimaa vain päivävuorossa. Robotit kuljettavat komponentit ja tekevät myös kokoonpanoja. Myös valmiit koneet kulkevat varastoon automaattisesti).
 • Omatuotanto (90 % koneenosista, patentoidut servomoottorit & ohjaukset jo vuodesta 2007. Jatkuva kehitys ja keskittyminen R&D toimintaan).
 • Sarjatuotanto (Pääprosessit nojautuvat tehokkaisiin kokoonpanolinjoihin, 56.000 valmista konetta huippuvuonna 2021. Kestävä kehitys –> mm. Aurinkovoima, jäähdytysvesien kierrätys, vesipohjaisten maalien käyttö).

Nämä yhdessä mahdollistavat asiakkaalle toimintavarmat ja energiatehokkaat laiteratkaisut, järkevät investointikustannukset, sekä luotettavat toimitusajat.

Koneiden ydintuotanto tapahtuu Ningbossa, joka sijaitsee Shanghain metropolialueella Kiinassa. Muun muassa seuraavat tehtaat kuuluvat tuotantotiloihin, joita on tällä hetkellä globaalisti 1,550,000m².

 • Road Plant
  Hallipinta-ala 120.000 + m², keskikokoisten ja isojen servohydraulisten ruiskuvalukoneiden tuotanto (200-800 t.) Vuosituotanto 12.000 konetta.
 • Tongtu Road Plant
  Hallipinta-ala 180.000 + m², isojen kaksilevykoneiden tuotanto (450-8800 t.) Vuosituotanto 1.400 konetta.
 • Dagang Plant
  Hallipinta-ala 20.000 + m², pienten ja keskikokoisten servohydraulisten koneiden tuotanto (60-200 t.) Vuosituotanto 10.000 konetta.
 • Zhafir Plastics Machinery
  Hallipinta-ala 220.000 + m², täyssähköisten ja hybridikoneiden tuotanto (40-1080 t.) Vuosituotanto 5.100 konetta.
 • Haitian Drive Systems
  Hallipinta-ala 220.000 + m², avainkomponenttien, kuten servomoottorien- ja ohjauksien, staattorien, mekaanisten varsien ja ohjausjärjestelmien tuotanto. Myös Hilectro-robottien kokonaistuotanto.

Merkittävänä osana myös kehityshakuinen henkilöstö ja korkea laatu koko tuotanto- ja toimitusketjussa (Laajat ISO-sertifioinnit, EcoVadisin kestävän kehityksen johtamisesta ja suorituskyvystä Bronze Sustainability Rating -luokitus vuonna 2023. Yhteistyö yliopistojen kanssa ja oppisopimuspohjainen Haitian Academy parhaimmille tulevaisuuden osaajille. Lue lisää täältä.

Haluatko tietää lisää tai suunnitteletko jo investoivasi ruiskuvalukoneeseen? Soita tai laita viestiä asiantuntijallemme. Selvitetään tarpeenne ja katsotaan, minkälainen kone vastaisi siihen parhaiten.

Kuinka voimme palvella?

Tuomas Linden

Scalar Oy

Scalarin uutiskirje tulee kun meillä on mielestämme fiksua kerrottavaa tuotteista, ratkaisuista, case-tapauksista tai tapahtumista. Jos tilaat jo kirjeen ja haluat poistua tilaajalistalta, laitathan meille postia info@scalar.fi -osoitteeseen.